Cum sa inchiriezi o masina conform nevoilor personale

homepage_logoDeplasarile peste hotare in scop de serviciu nu mai sunt de mult o noutate, mai ales pentru firmele romanesti care isi permit sa-si trimita personalul la diferite calificari, sa participe la sedinte sau sa poarte discutii pe tema unei viitoare sau actuale colaborari. Odata cu acestea trebuie avute in vedere mai multe aspecte, printre care cazarea, modalitatea de transport si alte facilitati, asadar serviciile de rent a car au devenit indispensabile pentru multi dintre cei aflati in astfel de situatii.

In zilele noastre, se poate planifica intreaga deplasare, pana in cel mai mic detaliu, stand in fata calculatorului, apeland cu incredere la serviciile oferite de diferiti operatori, multi dintre ei avand sedii chiar in incinta aeroportului.

De ce trebuie sa tineti cont cand va inchiriati o masina in strainatate?

  • In primul rand, pentru linistea d-voastra si pentru ca totul sa decurga profesionist, ar trebui sa optati pentru un operator autorizat, serios, cu experienta si cu flota de masini cat mai variata. De preferat ar fi unul care are cat mai multe sedii sau care este dispus sa va trimita masina acolo de unde va incepeti portiunea de traseu.
  • Masinile au diferite preturi pentru diferitele clase din care fac parte si dupa diferitele optiuni pe care le ofera, asadar nu luati o decizie numai in baza pretului sau in baza brandului.  Alegeti-va masina tinand cont de mai multi factori: numar de persoane, calitatea si distanta drumului de parcurs, numar de bagaje, confort, experienta personala cu masinile asemanatoare, optiunile oferite (cauciucuri de iarna, scaunel de masina, GPS, etc)
  • Inainte de a face rezervarea si plata propriu-zisa cititi cu foarte mare atentie ce este inclus in pretul masinii. Daca pretul unei masini afisat pe site-ul unui operator este cu mult mai mic decat pretul afisat de un altul la acelasi gen de masina cu aceleasi caracteristici, e posibil ca in pretul initial sa nu fie incluse anumite taxe.
  • Daca traseul ce urmeaza a fi parcurs este unul mai lung asigurati-va ca aveti km nelimitati. Multi operatori va limiteaza la 200 km/zi, acestia fiind calculati din momentul primirii masinii pana in momentul predarii ei, iar ce depaseste limita se plateste in plus
  • Asigurati-va ca aveti toate asigurarile si taxele de drum platite, ca masina este cu revizia la zi, ca nu prezinta defecte. De obicei o veti primi curata, spalata si cu plinul facut si se solicita sa o returnati la fel, in caz contrar vi se va opri din garantie contravaloarea acestora.
  • La preluare asigurati-va ca specificati pe contract diferitele defecte pe care le prezinta pentru ca sa nu vi se impute la predarea ei
  • Cel mai important, dupa ce ati facut rezervarea si primiti confirmarea pe mail, impreuna cu codul rezervarii, listati-l si luati-l cu voi, acesta este dovada platii si a rezervarii.
  • Banii nu va vor fi retrasi din cont cand faceti rezervarea, ei vor ramane blocati pana la predarea ei
  • Documentul de rezervare, poate fi inregistrat in contabilitate si decontat ca si cheltuiala de deplasare, in cazul in care nu vi se va da o factura.

Planuiti cu speranta, inchiriati cu incredere si calatoriti in siguranta datorita unei logistici mai usoare oferita de inchirierea unei masini oricand si oriunde.

Lasă un comentariu