Curãţenia locuinţei, plãcere sau povarã?

Existã sentimentul general cã întreţinerea unei locuinţe poate fi o rutinã plictisitoare, în cel mai bun caz, curãţenia putând sã devinã o corvoadã atunci când vizeazã activitãţi ce necesitã un efort fizic mai mare. Dar nu este obligatoriu sã fie aşa!

curatenie

Cu o bunã planificare a lucrurilor, cu puţinã ştiinţã în organizarea casei şi cu produsele potrivite activitãţile zilnice sau cele sãptãmânale pot ocupa tot mai puţin din timpul liber pe care îl putem astfel aloca pasiunilor noastre.

Cea mai veche şi mai eficientã regulã este aceea de a nu lãsa pe mâine ceea ce poţi face astãzi. Amânarea treburilor casnice nu face decât sã îngreuneze la un moment dat realizarea scopului propus. In prezent existã o diversitate mare de produse de curăţenie dedicate, astfel încât sã uşureze îndepãrtarea prafului sau a resturilor depuse pe mobilã, aparaturã electrocasnicã, suprafeţele existente în locuinţã. Bineînţeles cã munca poate fi şi mai mult redusã, alegând sã acoperim aceste suprafeţe cu materiale lesne de întreţinut: gresie, faianţã, vopsea lavabilã.

Planificarea activitãţilor este de asemenea un deziderat. Nu este necesar sã înghesui tot ce ţi-ai propus într-o singurã zi. S-ar putea sã fie prea obositor şi sã ai tendinţa de a renunţa la unele amãnunte. Planificã mai bine treburi de scurtã duratã pe parcursul mai multor zile. O zi poate fi dedicatã spãlãrii pardoselii, în timp ce în ziua urmãtoare poţi curãţa baia sau bucãtãria.

De un real ajutor este menţinerea unei case aerisite, cu strictul necesar de mobilã, fãrã lucruri de decor inutile. Obiectele de decor în numãr excesiv nu fac decât sã adune praful şi sã transforme spaţiul într-o sursã de alergeni. Mult mai eficiente sunt piesele de mobilier cu vitrine în care pot fi închise obiectele pe care vrem sã le expunem vederii. Pardoseala, pragurile, colţurile camerelor sunt locuri unde se adunã mult praf datoritã curenţilor de aer. Din acest motiv, ar fi ideal sã alegem mobilã fãrã picioare, pentru a evita acumularea prafului sub aceasta şi nevoia de a o mişca atunci când facem curat.

Organizarea dulapurilor este un bun exerciţiu de alegere a ceea ce ne este cu adevãrat necesar. Din când în când trebuie sã hotãrâm ce pãstrãm şi ce nu ne mai este de folos. Haine care ne-au rãmas mici sau sunt ponosite, vase de bucãtãrie uzate sau surplus de farfurii şi pahare, totul trebuie bine triat dacã vrem sã avem suficient spaţiu de depozitare. Obiecte inutile înseamnã mai multã mobilã pentru depozitare, iar mai multã mobilã înseamnã mai multã muncã pentru curãţarea spaţiului.

Articol recomandat de firma de curatenie Inter Cleaning RO-GER

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: