Cum sa iti dai seama daca ai nevoie de un consultant

consultingCei mai multi manageri de companii au auzit de existenta consultantilor, dar foarte multi dintre ei nu stiu exact care este rolul lor si cum ii poate ajuta.

Consultantul este o persoana experta intr-un anumit domeniu, care este platita sa impartaseasca expertiza si cunostintele sale pentru a te ajuta in rezolvarea problemelor companiei, atingerea telurilor si dobandirea anumitor beneficii precum accesarea de fonduri.

Aceasta persoana te va ajuta atat in consultanta achizitiilor publice, cat si in intocmirea dosarelor de licitatii.

Poti afla daca afacerea ta are nevoie de viziune proaspata raspunzand la urmatoarele intrebari:

  1. Ai la activ cateva incercari esuate de a-ti creste afacerea?
  2. Intampini probleme in gestionarea activitatilor de zi cu zi atat pentru tine, cat si pentru echipa?
  3. Consideri ca afacerea ta nu are o directie precisa, ai pierdut obiectivele sau nu ai un plan general?

Daca raspunsul este “da” la fiecare dintre aceste intrebari, cel mai probabil compania ta are nevoie de un consultant.

Meseria de consultant a devenit una foarte extinsa si a capatat multe forme in utimii ani, insa, iprincipiu, exista 5 tipuri de consultanti:

  1. De management si strategie: Consultantul ar trebui sa fie calificat si sa intelega foarte bine specificul si particularitatile afacerii tale, astfel incat sa poata veni cu noi viziuni si solutii pentru  problemele companiei tale. Daca esti interesat in extinderea afacerii, atat de punct de vedere geografic, cat si al extinderii portofoliului de produse, sau pur si simplu iti doresti sa cresti veniturile afacerii actuale, atunci este momentul sa iei in considerare angajarea unui consultant care sa-ti ofere noi directii si strategii.
  2. Consultant de operatiuni:  Iti doresti sa imbunatatesti calitatea si eficienta proceselor de productie ale companiei tale? Acesti consultanti vor realiza pentru tine o harta a tuturor proceselor companiei tale si vor identifica o serie de oportunitati, vor gasi scurtaturi in traseul catre scopul tau, reducand astfel din costuri si timp.
  3. Consultant IT: Aceasta arie de consultanta are o crestere rapida, in masura in care serviciile IT se bucura de o cerere constanta pe toate pietele. Fie ca iti doresti crearea unui nou sistem informatic sau doresti integrarea vechilor sisteme astfel incat acestea sa functioneze impreuna, consultantul IT iti poate fi de ajutor.
  4. Consultant in HR: Fie ca iti doresti sa cresti satisfactia angajatilor tai, recrutarea de noi forte de munca sau te lupti pentru retentia angajatilor de baza, un consultant specializat in HR te poate ajuta sa dezvolti noi strategii de compensare si stagii de training, care sa organizeze angajatii in jurul acelorasi obiective. Un consultant in HR te ajuta sa cresti performanta si proactivitatea angajatilor tai.
  5. Consultant in marketing: Consultantii in marketing sunt experti in diferite tehnici si strategii de marketing, capabili sa iti ofere cele mai bune solutii de creare sau imbunatatire a imaginii companiei tale. Consultantul de marketing este acela care iti ofera o expertiza de valoare a companiei tale, venind cu o abordare proaspata asupra afacerii.

In concluzie, daca intampini anumite dificultati de orice fel in dezvoltarea business-ului tau, este esential sa apelezi la un consultant, care iti va oferi o parere obiectiva si te va ajuta sa iti indeplinesti scopul prin eficientizarea chestiunilor ce tin de timp si bani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: