La ce sa fii atent când închiriezi o maşinã

inchirieri auto

Vrei sã faci o excursie în care ai nevoie de libertate de mişcare? Inchirierea unei maşini oferã flexibilitate planurilor voastre, iar vizitarea anumitor locuri este astfel substanţial uşuratã.

Dar închirierea unei maşini poate aduce şi complicaţii în cãlãtorie, deoarece presupune gãsirea celei mai bune opţiuni când vine vorba de bani sau de condiţiile contractuale.

  • Alegerea unui vehicul

Trebuie sã ştii exact ce fel de excursie vei face şi câte persoane te însoţesc. Dacã e vorba despre întreaga familie sau un grup de prieteni, atunci un sedan sau un SUV sunt alegerile fireşti. Trebuie sã te asiguri cã marca de maşinã aleasã dispune de scaun pentru copil, dacã e cazul, sau de GPS. Când vrei sã economiseşti bani, poţi sã alegi un model mai mic de autovehicul.

  • Inchirierea maşinii

Agenţiile mari care se ocupã cu rent-a-car se gãsesc peste tot în lume, unele opereazã la nivel internaţional. Uneori însã, companiile locale pot avea oferte mai bune, aşa cã poţi sã citeşti review-urile de pe site-urile de prezentare înainte de a lua o hotãrâre. Sau cautã promoţii atunci când vrei sa rezervi ceva online.

  • Condiţiile de închiriere

Când faci o rezervare online, fã-ţi timp şi citeşte cu atenţie termenii şi condiţiile înainte de a confirma rezervarea. Dacã închiriezi printr-un apel telefonic, roagã-l pe agent sa-ţi explice tot procesul în detaliu. Intereseazã-te despre situaţiile în care pot fi aplicate penalitãţi sau dacã existã taxe impuse suplimentar. In cazul în care maşina rezervatã trebuie ridicatã din aeroport, asigurã-te cã nu apar probleme în eventualitatea cã zborul tãu cu avionul suferã întârzieri.

  • La momentul ridicarii maşinii

Verificã cu atenţie starea vehiculului, asigurã-te cã funcţioneazã toate farurile şi semnalizatoarele, fii atent la urmele de coliziuni şi, mai ales, raporteazã imediat dacã ceva este în neregulã. Inainte de a porni la drum, familiarizeazã-te cu comenzile maşinii, cu dotãrile, reţine cu atenţie marca şi modelul pentru a o putea gasi în parcãrile aglomerate.

  • Returnarea maşinii

Asigurã-te cã ai umplut rezervorul cu combustibil înainte de a returna maşina, astfel încât sã plãteşti doar ce ai consumat efectiv. Nu te grãbi sã returnezi înainte de termenul limitã, dar nici nu trebuie sã întârzii. De fapt, trebuie sã cunoşti exact intervalul de timp pe care compania ţi-l acordã pentru returnarea maşinii, altfel te vei trezi cu alte taxe. Nu uita sã verifici interiorul şi portbagajul autovehiculului înainte de a-l parãsi. Fii atent când reprezentantul firmei de închiriere inspecteazã starea maşinii, astfel încât sã fiţi de acord asupra eventualelor pagube constatate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: